Onderhoud en keuringen

Elektra en veiligheid

In iedere woning en op iedere werklocatie moeten elektrische installaties en machines veilig functioneren en aangesloten zijn. De basis hiervoor is een vakkundig geïnstalleerd elektriciteitsnetwerk en correcte aansluiting van machines en apparatuur. Vervolgens is goed onderhoud vereist en moeten er periodieke keuringen plaatsvinden.

VCA-checklist

Bij het onderhouden en keuren van uw elektrische installaties en machines werken onze technische medewerkers volgens de VCA-checklist. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. VCA stimuleert veilig werken en vermindert ongevallen. Alle technische medewerkers van Van Emmerik Elektrotechniek zijn VCA-gecertificeerd.

NTA 8025 keuringen

Voor optimale veiligheid dienen regelmatig de in huizen aanwezige elektrische installaties en de daarop aangesloten voorzieningen NTA 8025 te worden gekeurd. Vooral woningeigenaren hechten waarde aan een dergelijke woning-APK. Voor diverse woningbouwverenigingen, corporaties, VvE’s en particulieren voert Van Emmerik Elektrotechniek NTA 8025 keuringen uit op de veiligheid van gas, water en elektriciteit. Deze keuringen geven ook zekerheid bij de aankoop van een woning.

NEN 3140 keuringen

De complete elektrische installatie en alles wat daarmee verbonden is moet veilig zijn: van groepenkast tot en met alle gebouwgebonden apparaten en elektrische gereedschappen. Het is een Arbo-verplichting en het wordt vereist door verzekeringsmaatschappijen. Het keuren van elektrische installaties en alles wat daarmee verbonden is heet de NEN 3140 keuring. Van Emmerik Elektrotechniek verricht deze NEN 3140 keuringen compleet met heldere rapportage van de bevindingen en aanbevelingen. Een periodieke NEN 3140 keuring geeft u informatie over de veiligheid van uw elektrische systemen en elektrisch aangedreven bedrijfsmiddelen.

Wilt u onderhoud aan uw elektrische installatie, een NTA 8025 keuring of een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie en de daarop aangesloten voorzieningen?

Neem contact op